Fisk i fad med kokosmælk

Fisk tilberedt i ovn er utrolig saftigt og lækkert. Med sovsen i denne opskrift har du altid et sikkert hit til middagsbordet. Du kan anvende de fleste grøntsager, som erstatning for broccoli og kartofler. Fisken kan også udskiftes med kylling.

4 personer
400 g fiskefilet (mørksej, lange, rødspætte, torsk)
1/2 broccoli
350 g kartofler eller gulerødder
1/2 spsk. frisk ingefær
1/2 spsk. fint chili
2-3 fed hvidløg
2 spsk. sojasovs
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 tsk. gurkemeje
1 knsp. røget paprika
1/2 tsk. karry
Salt og peber

  • Skær fisken i 4 portioner og læg stykkerne i et ildfast fad.
  • Skær broccoli i mundrette buketter.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på en foodprocessor eller et mandolinjern.
  • Riv ingefæren og hak chili og hvidløg
  • Svits ingefær, chili og hvidløg i lidt olie i en gryde.
  • Tilsæt broccoli og kartofler og svits dem med.
  • Tilsæt sojasovs og kokosmælk samt krydderierne og lad herligheden koge i ca. 10 min.
  • Hæld grøntsagssovsen ud over fisken.
  • Bag fisken ved 180 grader i ca. 20 min.
  • Server denne ret med en grøn salat og lidt brød. Du kan også servere råkost og ris til retten.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar