Langtidshævede boller med Soy4you

Soy4you er et fabelagtigt produkt, hvis du gerne vil leve sundt og bæredygtigt. Produktet består af sojabønner. Sojabønnen stammer fra Asien, hvor det er blevet dyrket og brugt i madlavningen gennem årtusinder. Med tiden har brugen af sojabønnen bredt sig til resten af verden, hvor den, ligesom i Asien, bliver værdsat for sit høje indhold af proteiner med en god aminosyresammensætning. Bønnerne, som bruges til Soy4you, dyrkes i Frankrig og Canada og indgår i en certificeret bæredygtig produktion. Det meste af produktionen foregår i Finland mens færdiggørelse og pakning foretages i Danmark. Soy4you er non-GMO, 100 % vegetabilsk, proteinrigt, fedtfattigt, fiberrigt, glutenfrit og kolesterolfrit.

Samfundsmæssigt er der stor fokus på miljøbelastning, hvor kød er stærkt miljøbelastende. En kost med mindre kød, især oksekød, er vigtigt, hvis man vil skåne miljøet. For eksempel viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, at man kan spare 25 % af kostens samlede miljøbelastning ved at reducere 35 % af kødindtaget, hvis man samtidig øger indtaget af frugt, grønt og fuldkornsprodukter. Det svarer til at reducere det gennemsnitlige 138 gram kød om dagen til 90 gram kød om dagen. Det næstvigtigste tiltag for den miljøbevidste forbruger er at reducere madspild. Her kan man spare omkring 10-20 % af kostens samlede miljøbelastning.

Soy4you er en naturligt kilde til sunde proteiner og kostfibre. Hvis du er vegetar er Soy4you særlig godt, da det bidrager med proteiner, som ellers hovedsagligt findes i kød (proteiner findes også i mejeriprodukter, æg og fisk). Soy4you kan købes i større supermarkeder, Rema 1000 har det bl.a., og det står ofte sammen med pasta, ris og konserves. Opskriften her er fra Soy4you’s hjemmeside, som ellers også har andre skønne opskrifter.

40 stk.
1,4 l vand
50 g gær
3 spsk. olie
2 spsk. sukker
140 g Soy4you (lys)
100 g grahamsmel
1 tsk. salt
1200 g hvedemel

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt olie og sukker.
  • Tilsæt Soy4you når gæren er oplæst.
  • Tilsæt grahamsmel og salt.
  • Rør hvedemel i og rør godt rundt. Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet natten over eller min. 3-4 timer.
  • Næste morgen lægges dejen på bageplader med bagepapir med et par skeer.
  • Et godt tip er at dyppe skeerne i vand, så dejen ikke hænger fast.
  • Bages ved 200 grader i ca. 25 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar