Tærte med æbler – glutenfri

At bage både sukkerfrit og glutenfrit kan sagtens lade sig gøre. Her er en ultranem udgave af en tærte med frugt. Jeg vover endda den påstand, at denne tærte er nemmere end den traditionelle udgave med mørdej. Æblerne kan udskiftes med andre frugter fx pære, abrikos, hindbær, brombær eller blomme. Opskriften er med inspiration fra bogen Sunde søde sager af Ditte Ingemann.

1 tærte
120 g mandler
90 g smør
90 g kokossukker eller sukrin (samme mængde almindelig sukker kan også bruges)
2 æg
40 g kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
Skal af 1 økologisk citron
2 æbler

Pynt: Hakkede mandler

  • Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem til fin mel.
  • Tilsæt blødt smør og kokossukker og blend igen.
  • Tilsæt nu æg, kartoffelmel, bagepulver og citronskal og blend igen indtil dejen er ensartet og en anelse flydende.
  • Hæld dejen i en smurt tærteform (18 cm i diameter) eller en aflang tærteform.
  • Skræl æblerne og skær dem i skiver.
  • Placer æblerne ovenpå dejen og pres æblerne med et let tryk ned i dejen.
  • Bag tærten ved 160 grader i ca. 35-40 min.
  • Server tærten med cremefraiche, flødeskum eller skyr.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar