Billede 25-04-2016 16.20.07

Biscotti med mandel og lakrids

Biscotti er italienske mandelkager, og ordet biscotti betyder bogstaveligt talt “bagt to gange”. Kagerne i denne opskrift er fyldt med det gode umættede fedt i form af mandler og olie, derudover indeholder kagerne meget fuldkorn fra grahamsmelet. Trods dette fejler smagen absolut intet – de smager helt fortrinligt til kaffe eller te, og kagedåsen bliver hurtigt tom igen…

Ca. 50 stk.
100 g mandler
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
150 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 spsk. lakridspulver
2 æg
2 spsk. olie
Evt. 1/2 dl vand

  • Hak mandlerne og kom dem i en skål sammen med hvedemel, grahamsmel, sukker, bagepulver og lakridspulver.
  • Tilsæt æggene og saml dejen med olien. Brug gerne hænderne.
  • Tilsæt evt. lidt vand, for nemmere at samle dejen.
  • Del dejen i 2 stykker og form dem til flade aflange brød, ca. 2 cm tykke.
  • Bag dem ved 175 grader i 20 min.
  • Tag bagepladen ud og sænk ovnen til 150 grader.
  • Lad stængerne afkøle en smule, før du skærer dem i ca. 1,5 cm tykke skiver.
  • Fordel skiverne med skærefladen opad på bagepladen.
  • Tør kagerne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en kagedåse.
Print Friendly

Skriv et svar