Billede 05-10-14 16.08.00 - Copy

Peanut- og tomatsovs

Jeg er stor fan af denne sovs, den smager helt uimodståeligt. Som tilbehør til kylling, ovnbagte kartofler og en salat – ja, det er lykke!! En klassisk tomatsovs med et twist, da både smag fra Thailand og Sydøstasien er at finde i sovsen. Kokosmælk og peanutbutter samt en masse krydderier giver helt nyt liv til en tomatsovs. Opskriften er udviklet af Oscar Umahro Cardogan, som bl.a. står bag bøgerne Køkkenrevolution – for hele familien og Køkkenrevolution – på høje hæle.

Holdbarhed: Sovsen kan holde sig i op til en uge i køleskabet eller 3 måneder i fryseren (i fryseposer).

4-6 personer
1 tsk. tørrede chiliflager
3 fed hvidløg
1 løg, pillet
1 stang citrongræs, hakket fint
2 tsk. gurkemeje
1 spsk. olie
2 dl kokosmælk
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1 dl peanutbutter
4 spsk. sojasovs
Saft af 1 lime
Eventuelt 3-4 udstenede dadler til at søde med (kan sagtens udelades)

  • Sauter chiliflager, hvidløg, løg, citrongræs og gurkemeje i olie i en gryde ved mellemhøj varme i 10-12 min., uden at løgene og hvidløgene bliver brune.
  • Tilsæt kokosmælk, tomater og peanutbutter og lad sovsen simre i 35-40 min., til den er tyk og lækker.
  • Husk at røre fra tid til anden, så sovsen ikke brænder på i bunden.
  • Blend sovsen med sojasovs og limesaft.
  • Smag til med lidt dadler, hvis sovsen skal være lidt sødere.
  • Spis denne herlige peanut- og tomatsovs til kylling.
Print Friendly

2 tanker om "Peanut- og tomatsovs"

  1. Grete

    Hej Katrine, jeg er en stor fan af din blog, har allerede lavet en masse af opskrifterne, og denneher opskrift bliver helt sikkert den næste!!

    Svar

Skriv et svar