Rødbede

Det geniale ved denne smoothie er, at du bruge HELE frugter og grøntsager, og ikke blot saften fra dem. Derved udnytter du alle de sunde stoffer i råvarerne – og du får samtidig fibrene fra dem. Vitaminerne A, D, E og K skal opløses i fedt under fordøjelsen, ellers bliver de ikke optaget, men ryger direkte gennem tarmen og ud igen i stedet for. Derfor har jeg tilsat mandler til denne drik, som alternativ kan du også tilsætte 1 spsk. olie til smoothien. Appelsinens fuktion er at fremme optagelse af jern, da appelsiner indeholder C-vitamin. Brug denne smoothie som morgenmad eller mellemmåltid.

2 store glas
150 g rødbede (ca. 1 stk)
1 banan
2 appelsiner
10 stk. mandler
2 stk. “friske” dadler, uden sten (kan udelades)
4 dl vand

  • Skræl rødbeden og skær den i små tern.
  • Skræl banan og appelsin og skær i stykker.
  • Alle ingredienser kommes i en blender, og du blender nogle minutter, til du får en ensartet og glat smoothie.
  • Tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar