Kål i kokoskarry

Efteråret er godt i gang og kålsæsonen er over os. Derfor får I nu en herlig grøntsagsret med kål. Server retten som tilbehør til kylling eller andet kød. Kåltypen kan varieres efter ønske, anvend eksempelvis grønkål eller spidskål. Smagen fra retten leder tankerne hen mod Indien, idet der er sødme fra dadler og varme fra de skønne krydderier. Garam masala er en indisk krydderiblandingen og indeholder som regel sort peber, paprika, koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, muskat og nellike. Kan du derfor ikke finde garam masala i butikker nær dig, så anvend lidt af de nævnte krydderier i retten.

4 personer
10 stk. tørrede udstenede dadler
1 spsk. olie
2 tsk. karry
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
1 håndfuld cashewnødder, usaltede
1 løg
2 stænger hel kanel
400 g hvidkål
100 g kogte bønner (brug gerne bønner fra dåse) fx sorte bønner, kikærter, kidney bønner, hvide bønner (du kan også sagtens udelade bønner fra retten)
1 dåse, 400 g, kokosmælk

  • Skær dadlerne i skiver.
  • Rist nødderne på en tør pande til de er gyldne.
  • Kom olie i en dyb gryde eller sauterpande og svits karry, gurkemeje og garam masala.
  • Tilsæt dadler, nødder og løg og steg til løgene er blevet gyldne.
  • Snit hvidkålen fint og tilsæt den til gryden.
  • Steg kålen til den begynder at blive lidt blød.
  • Hæld kokosmælken på og lad kålen simre i 4-5 minutter.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar