Julekonfektkage

Denne opskrift er formidabel som konfekt til jul. Du laver en portion, og wupti du har lækker konfekt til rigtig mange mundfulde. Sødmen fra honning og sukker kombineret med de varme julekrydderier minder lidt om honningkage. Men denne kage er tilsat tørret frugt, nødder og chokolade, så du her får nogle små lækkerbiskner, som gør ren lykke.

Ca. 30 små stykker
375 g sukker
250 g honning
5 æg
3 tsk. potaske
600 g hvedemel
3 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. nellike, stødt
4 tsk. kanel, stødt
Revet skal af 1 citron
150 g tørrede figner, hakkede
125 g mandler, hakkede
125 g mørk chokolade, hakket
125 g rosiner

Overtræk: Lys eller mørk chokolade og evt. lidt pynt i form af kokosmel, hakkede nødder, flormelis eller hakket chokolade

  • Sukker og honning smeltes sammen og afkøles.
  • Rør æggene i den afkølede masse.
  • Potasken opløses i 1 spsk. vand og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.
  • Massen hældes i en form (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
  • Bages ved 125 grader i ca. 1 time.
  • Julekonfektkagen afkøles.
  • Skær kagen i små firkanter, som kan overtrækkes med chokolade eller dyppes i chokolade og evt. pyntes.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar