Marcipansmåkager med trøffelfyld

Ren nydelse og velvære i en smagfuld mundfuld. Småkagerne her består blot af marcipan, hvilket gør opskriften ultranem, da du ikke først skal lave en småkagedej. Fyldet kan varieres efter ønske, og du kan endda udelade fyldet og blot lave småkager af marcipan.

Ca. 40 stk.
400 g marcipan
Flormelis

Trøffelfyld:
2 dl piskefløde
100 g nougat
100 g mørk chokolade
2 spsk. instant kaffe

  • Varm piskefløde, nougat, chokolade og instant kaffe op i en kasserolle, over svag varme og konstant omrøring til nougat og chokolade er smeltet.
  • Stil fyldet til afkøling i køleskab eller fryser – afhængig af hvor hurtigt det skal gå!
  • Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord (ca. samme tykkelse som hvis/når du laver hindbærsnitter, 2-3 mm).
  • Udstik marcipanen med en rund udstikker (ca. 4 cm i diameter) og læg småkagerne på en bageplade med bagepapir. Det gør ikke spor, hvis der er flormelis på småkagerne, det smelter i ovnen under bagningen.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min.
  • Når fyldet er fast lægges marcipansmåkagerne sammen med små skefulde fyld.
  • Opbevar småkagerne i køleskabet.

Tip: Du kan med fordel udelade nougat i trøffelfyldet og blot anvende chokolade (200 g i alt). Alternativt kan du også lave fyld udelukkende af nougat (200 g i alt). For mere aroma kan du tilsætte revet skal fra en økologisk appelsin. Alle kombinationer er fremragende.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar