rødbede i appelsin

Rødbede i appelsin

Marinaden til denne salat består af appelsin – både saft, frugtkød og skræl, som blendes sammen og danner en tyk marinade. Denne friske marinade tilsættes lidt lakrids, hvilket afslutter salaten helt perfekt. Inspirationen til denne rødbedesalat kommer fra bogen Madkunst af Birgitte Winterberg. Server salaten til noget fisk til aftenmad eller sammen med et stykke brød til frokost.

2-3 personer
280 g rødbede
Saft og skal af 1/2 appelsin
1 stk. appelsin
1 tsk. revet lakridsrod (kan udelades)
1 håndfuld friske blåbær
1 knsp. lakridspulver

  • Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern, foodprocessor eller i hånden med en skarp kniv.
  • Skræl den orange del af appelsinskrællen på den 1/2 appelsin og pres saften.
  • Skræl den hele appelsin, så du kun har frugtkødet tilbage.
  • Blend skræl, skal frugtkødet fra appelsinerne sammen med lakridsrod.
  • Mariner rødbederne ca. 1 time i blandingen.
  • Drys med friske blåbær, lakridspulver og evt. lidt appelsinskal ved servering.
Print Friendly

Skriv et svar