Langtidshævede spinatboller

Opskriften på disse boller er faktisk den de serverede på Sigfreds Kaffebar.

Ca. 30 boller
1 liter vand
500 g frossen spinat (helbladet eller hakket)
50 g gær
120 g mandler
375 g havregryn
1 spsk. salt
Ca. 1100 g speltmel (hvedemel kan også anvendes)

  • Spinaten optøes (evt. i mikroovn eller ved at hælde kogende vand over, husk at hælde overskydende vand fra igen).
  • Vand, spinat og gær blandes og røres sammen.
  • Tilsæt hele mandler, havregryn, salt og speltmel og rør det godt sammen. Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.
  • Dæk skålen med film eller et viskestykke og lad dejen koldhæve i minimum 12 timer i køleskabet.
  • Form dejen til boller. Det er nemmest, hvis du dypper dine hænder i vand, inden du former en ny bolle, på den måde sidder der ikke dej fast på dine hænder.
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.
Print Friendly, PDF & Email

6 tanker om "Langtidshævede spinatboller"

  1. Lone Blichfeldt Nielsen

    Jeg prøver bollerne og bagefter er det dine æggemuffins og tomatknækbrød, så det bliver en Katrineweekend. Din blog er super

    Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      Hej. Du kan enten bruge kun fint speltmel eller halvdelen af fint og groft. Hvis du kun bruger groft bliver de tunge og ikke så luftige.

      Svar

Skriv et svar