rødbede

Rødbedesuppe med kokosfløde

Rødbedens sæsonperiode er fra august til marts – så en efterår og vinter grøntsag med smæk på farven. Opskriften her er fra Karolines Køkken. Kokosfløden med lime giver nyt liv til rødbedesuppen, som pludselig fremstår frisk og syrlig.

4 personer
3 skrællede rødbeder (ca. 375 g)
6 skrællede gulerødder (ca. 375 g)
3 små pillede fed hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
75 g skyllede røde linser (ca. 3/4 dl)
2 spsk. limesaft
1/2 tsk. salt
Peber

Kokosfløde
1/4 l madlavningsfløde 8%
4 spsk. kokosmel eller kokosflager
2 tsk. fintrevet limeskal

  • Svits rødbeder, gulerødder og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og linser og kog grøntsagerne ved svag varme under låg i ca. 20 min.
  • Blend suppen til den er ensartet og glat.
  • Bring den i kog og tilsæt limesaft, salt og peber.
  • Ryst fløden godt og kom den i en lille gryde sammen med kokosmel og limeskal.
  • Bring kokosfløden i kog.
  • Rødbedesuppen pyntes med kokosfløde.
  • Server brød til.
Print Friendly

Skriv et svar