Mandelmuffins – glutenfri

Forestil din en svampet, saftig og smagfuld mazarinkage – disse muffins er den sunde udgave af en mazarinkage fyldt med gode og sunde fedtstoffer. Opskriften er fra bogen Sunde søde sager af Ditte Ingemann. Som alternativ til det almindelige sukker er der i opskriften anvendt kokossukker, og som navnet antyder smager det af kokos, hvorfor den færdige og saftige muffins får en smagsnuance af kokos, som også fremhæves af kokosmælken, som er tilsat. Du kan sagtens bruge almindelig sukker, og dermed fremhæve mandelsmagen i kagerne. Du kan sagtens bruge almindelige havregryn i stedet for glutenfri havregryn, hvis du fint tåler gluten.

12 stk.
4 spsk. kokosolie eller almindelig smør
1 æg
2 dl kokosmælk
100 g kokossukker
100 g havregryn (glutenfri)
100 g mandelmel (100 g mandler blendet til fint mel i en blender, og de skal ikke smuttes inden)
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt

  • Pisk kokosolie (eller smeltet smør), æg og kokosmælk sammen.
  • Tilsæt kokossukker og pisk igen.
  • Rør havregryn, mandelmel, bagepulver og salt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 15-18 min.
  • Tip: Du kan evt. toppe med 1 skefuld skyr og lidt frisk frugt på hver muffin inden servering.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar