Billede 22-12-14 17.34.54

Luksus marcipanbrød

Er du vild med marcipan så vil du uden tvivl synes godt om dette marcipanbrød. Det smager helt fortryllende og en skive kalder på endnu en. Det er bare om at komme i gang i køkkenet. Du kan bruge maripanbrødet til jul – men det kan helt sikkert også anvendes nytårsaften og på andre tider af året. Opskriften er udvilket af Annemette Voss, vinder af Den Store Bagedyst.

2 stk. marcipanbrød, ca. 15 cm hver
100 g chokolade, hvid
50 g piskefløde
40 g tranebær, tørrede
200 g marcipan, ren rå
20 g mandel, mandelflager eller hele som er hakkede
200 g marcipan, lakrids (eller almindelig marcipan tilsæt 2 spsk. lakridspulver)

Overtræk
200 g chokolade, mørk

  • Hak den hvide chokolade fint og kom den i en lille dyb skål.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
  • Rør det sammen.
  • Tilsæt finthakkede tørrede tranebær.
  • Chokoladecremen må gerne være lidt grovkornet, så man kan smage de tørrede tranebær i små bidder.
  • Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca 30×20 cm.
  • Fordel chokoladecremen i et tyndt lag oven på marcipanen.
  • Lad ca. 2 cm være fri langs den ene af de lange kanter, så der er lidt marcipan fri, som hæfter rullen sammen, når den rulles.
  • Drys med mandelflager eller hakkede mandler.
  • Rul lakridsmarcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca 30×15 cm.
  • Placer lakridsmarcipanen ovenpå chokoladecremen og mandelflagerne, så den flugter med den ene lange kant, – modsat den kant, der holdes fri.
  • Rul brødet tæt sammen på den lange led og dæk det til med husholdningsfilm.
  • Læg det på køl i 30 min. Del brødet i to.
  • Hak 2/3 af chokoladen fint.
  • Smelt den sidste 1/3 af den mørke chokolade ved medium varme over et vandbad til en temperatur på 48 grader.
  • Hæld den smeltede chokolade over den hakkede, og rør det sammen til al chokoladen er smeltet.
  • Pensel chokoladen på de to kolde marcipanbrød, så de ligner træstammer.
  • Dekorer med pynt efter eget valg.
Print Friendly

Skriv et svar