Billede 04-01-15 16.23.19 - Copy

Mandel- og sesamkiks – glutenfri

Den nyeste kogebog herhjemme er Low Carb af Ditte Ingemann – og jeg må sige at den er helt igennem formidabel. Opskriften på disse kiks er fra bogens afsnit om snacks. Ved bagningen af kiksene breder sig en duft i hjemmet af pizza, grundet oreganoen i kiksene. Du kan også tilsætte andre krydderier fra det salte køkken, men kanel, kardemomme, kakao etc. fungerer helt sikkert også kanon.

Ca. 25 kiks
1 1/4 dl mandler
3/4 dl hørfrø
1 æg
25 g blødt smør
1/2 tsk. salt
1 tsk. tørret oregano

  • Blend mandler og hørfrø til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  • Bland alle ingredienserne i en skål, og rør dejen godt sammen.
  • Rul derefter dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
  • Skær små firkanter i dejen – ca. 25 stk.
  • Drys evt. med sesamfrø.
  • Bag kiksene ved 175 grader i ca. 15 min.
  • Hold øje med at de ikke får for meget.
  • Lad kiksene køle helt af inden de opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder.
Print Friendly

Skriv et svar