grønkål

Grønkålssalat med sød kartoffel

Grønkål kan købes i poser, hvor det er snittet og skyllet – du kan bl.a. få det i Kvickly og Fakta (i grønkålens sæsonperioden). Grønkål er en grov grøntsag fyldt med kostfibre. For at gøre grønkålen ekstra lækker hakker jeg gerne kålen i en foodprocessor eller minihakker, så det bliver fuldstændig fintsnittet – næsten som pulver. De varme kartoffeltern, som direkte kommes i grønkålen, damper kålen en smule. Server salaten til et stykke kød.

2 personer
70 g renset grønkål uden stilk
200 g sød kartoffel
50 g valnødder
1 spsk. olie
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

  • Hak grønkålen i en foodprocessor eller minihakker til det er helt fint – næsten som pulver.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem til de er møre.
  • Hak valnødderne groft.
  • Bland grønkål, kogt sød kartoffel, valnødder, olie, citronsaft, salt og peber og server.
Print Friendly

Skriv et svar