muffin

Muffins med spelt, rug og chokolade

Disse chokorug muffins er hverken tilsat mel eller sukker. Opskriften stammer fra bloggen healthjunkie.looklab.dk. De er rigtig gode at have med på farten – som mellemmåltid.

Ca. 30 stk.
2 dl hele speltkerne (kogt med 4 dl vand, indtil vandet er væk, ca. 20 min.)
2 dl knækkede rugkerner (kogt med 2 dl vand i 5 min.)
2 dl lunken vand
25 g gær
50 g mandler (blendet til mandelmel)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
1 dl skyr
1 æg
2 spsk. kakao
1 ½ banan, most
5 spsk. havregryn
1 tsk. salt
150 mørk chokolade (80%), groft hakket

  • Start med at koge de forskellige kerner, så de kan nå at køle af inden de tilsættes dejen.
  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Herefter tilsættes resten af ingredienserne og dejen røres sammen.
  • Lad dejen stå og hæve i en time.
  • Fordel dejen i muffinsforme (gerne af silikone, da de efter bagning så er nemme at få ud).
  • Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 30-40 min.
  • Når de er blevet mørkebrune og ligner rugbrød, kan du prøve at stikke i dem.
  • Lad dem køle helt af før du tager dem ud af formene.

TIP: Server disse muffins med skyr rørt med vanilje og blåbærsauce (frosne blåbær kogt i 5 min. med lidt citronskal).

Print Friendly

Skriv et svar