Mandel- og svampepostej

Denne vegetariske postej er helt igennem utrolig fantastisk. Den er spækket med smag, konsistens og lækkerhed. Hvis du anvender quinoa eller ris er den tilmed glutenfri. Postejer kan anvendes til aftensmad gerne serveret med råkostsalat og en cremefraichedressing med purløg. Du kan også spise den på rugbrød eller andet brød, som var det en leverpostej og toppe med syltede rødbeder. Har du endnu ikke prøvet at lave en vegetarisk postej – så vil denne helt sikkert være en hit, så det er bare med at komme i køkkenet. Inspirationen til denne opskrift kommer herfra.

5-6 personer
1 dl speltkerner, quinoa, bulgur eller ris
250 g champignon eller blandede svampe
2 spsk. olivenolie
2 stk. porrer
200 g mandler
3 æg
1 dl fløde eller mælk
2 tsk. timian, tørret
1 tsk. rosmarin, tørret
Salt og peber

  • Kog speltkerner, quinoa eller ris i 2 dl vand til vandet er opsuget.
  • Hak champignon og nødder på en foodprocessor til det er semi-finthakket.
  • Snit porrerne i tynde ringe – eller kør dem en tur i foodprocessoren også.
  • Bland det hele til en god grøntsagsfars.
  • Kom farsen i et ovnfast fad eller en form – med bagepapir.
  • Glat farsen jævnt ud med bagsiden af en ske.
  • Bag postejen ved 180 grader i ca. 40 minutter alt efter tykkelse af postejen.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar