Billede 07-02-15 15.31.12

Snickerskage – gluten- og æggefri

Snickerskage er et suverænt hit – særligt den “traditionelle” hvor du bager en bund, hælder karamel og peanuts over og topper med chokolade – det er bare lækkert!. Men når det skal gå hurtigt eller hvis du ønsker en kage som er glutenfri og / eller æggefri – ja, så er her svaret på en helt formidabel lækker sag.

Ca. 12 små stykker
150 g dadler (“friske” uden sten)
100 g peanuts, saltede
150 g mandler
2-3 spsk. vand

Topping:
60 g mørk chokolade
1/2 dl piskefløde

  • Blend dadler, peanuts, mandler og vand sammen til en ensartet masse – hvilket er nemmest i en foodprocessor.
  • Bred hele herligheden ud på et stykke bagepapir og form en firkant og fold bagepapiret op omkring. Højden på kagen skal ca. være 0,5 cm.
  • Læg kagen i fryseren.
  • Hak chokoladen fint.
  • Varm fløden op til kogepunktet – uden at det koger.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen, og rør rundt til massen er blevet tykkere.
  • Hæld chokoladecremen oven på kagen og frys igen.
  • Efter 30 min. tages kagen ud og skæres i stykker og opbevares i køleskabet.
Print Friendly

Skriv et svar