Chokoladekage

Det kan umiddelbart virke skørt at tilsætte eddike i en kage men, det giver faktisk god mening. Det forholder sig nemlig således, at eddike reagerer med bagepulver og udvikler kuldioxid under bagningen, som får kagen til at hæve. Dog kan kager generelt ofte undvære eddike, da en anden sur væske fx kærnemælk eller andet surmælksprodukt gør det samme som eddiken. Det ses også at bagepulver alene tilsættes i kager og at dette fungerer glimrende, dog vil der her ofte være tilsat æg, for at kagen hæver.

Denne chokoladekage er total vanedannende – særligt hvis du serverer den toppet med glasur, drysset med frysetørret hindbær, lidt kokosflager og serverer en hindbærsovs til. Hindbærsovsen laver du ved at koge 1 pose frosne hindbær med 2 spsk. vand i ca. 10 min., hvorefter sovsen er bedst kold. Noget helt andet som er suverænt ved denne kage er, at den er vegansk og faktisk indeholder ting – de fleste – har i køkkenskabet.

1 tærteform
Tørre ingredienser:

250 g hvedemel
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Våde ingredienser:
200 g sukker
1 tsk. eddike
70 g smagsneutral olie (fx majs- eller solsikkeolie eller smeltet kokosolie)
2,5 dl vand

  • Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
  • Alle de våde ingredienser blandes sammen.
  • De våde ingredienser blandes i de tørre til en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en form med bagepapir – 1 almindelig tærteform er god.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar