Appelsinjuice, æble og bladselleri

Bladselleri indeholder næsten ingen kalorier, og er en af de mest kaloriefattige grøntsager. Vandindholdet i denne grøntsag er nemlig meget højt – helt præcist 93 %. Nærigsmæssigt indeholder bladselleri bl.a. A-vimatin (betacaroten), C-vitamin, folat, kalium og calcium. Det er ikke den mest smagfulde grøntsag som findes, og det er også de færreste som egentlig kan lide at gnave af stænglerne i rå tilstand. Derfor har jeg lavet denne totalskønne smoothie. Jeg blender hele stængler og hele æbler, da jeg derved får gavn af alle de gode stoffer, som er i frugt og grønt. For at gøre smoothien ekstra flydende og ekstra sød tilsætter jeg appelsinjuice, du kan også tilsætte skrællede appelsiner. Olie tilsættes da A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og du kan blot bruge den olie du lige har i skabet.

1 kæmpe smoothie
1 æble
2 stængler bladselleri
2 dl appelsinjuice
1 dl vand
1 tsk. olie

  • Æble skæres fri fra kernehus og skæres i små tern.
  • Bladselleri skæres i tynde skiver.
  • Æble, bladselleri, appelsinjuice, vand og olie blendes sammen til en fin ensartet smoothie.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar