Gurkemejelassi

Drikken lassi stammer fra indien og består hovedsagligt af yoghurt og krydderier. Gurkemeje er en urt, der tilhører ingefærfamilien. Gurkemeje er en interessant urt, da den indeholder stoffet curcumin. Forskning peger på, at netop dette stof curcumin kan have en mulig hæmmende / forebyggende effekt på en række kræftformer såsom brystkræft, lungekræft, leukæmi. Udover at indeholde gurkemeje og yoghurt bidrager denne lassi også til at styrke immunforsvaret, idet den indeholder ingefær, hybenpulver, citron og honning.

1 person
1 banan
2 dl yoghurt (den du bedst kan lide, gerne neutral uden tilsat sukker)
1/2 dl iskoldt vand (evt. lidt isterninger)
1 tsk. hybenpulver (kan udelades, men bidrager med rigtig meget A-vitamin)
1 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. honning
Saft fra 1/2 citron

  • Bananen skæres i skiver og blendes til en lækker lassi sammen med de øvrige ingredienser.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar