Lasagne med Soy4you

Soy4you er et fabelagtigt produkt, hvis du gerne vil leve sundt og bæredygtigt. Produktet består af sojabønner. Sojabønnen stammer fra Asien, hvor det er blevet dyrket og brugt i madlavningen gennem årtusinder. Med tiden har brugen af sojabønnen bredt sig til resten af verden, hvor den, ligesom i Asien, bliver værdsat for sit høje indhold af proteiner med en god aminosyresammensætning. Bønnerne, som bruges til Soy4you, dyrkes i Frankrig og Canada og indgår i en certificeret bæredygtig produktion. Det meste af produktionen foregår i Finland mens færdiggørelse og pakning foretages i Danmark. Soy4you er non-GMO, 100 % vegetabilsk, proteinrigt, fedtfattigt, fiberrigt, glutenfrit og kolesterolfrit.

Samfundsmæssigt er der stor fokus på miljøbelastning, hvor kød er stærkt miljøbelastende. En kost med mindre kød, især oksekød, er vigtigt, hvis man vil skåne miljøet. For eksempel viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, at man kan spare 25 % af kostens samlede miljøbelastning ved at reducere 35 % af kødindtaget, hvis man samtidig øger indtaget af frugt, grønt og fuldkornsprodukter. Det svarer til at reducere det gennemsnitlige 138 gram kød om dagen til 90 gram kød om dagen. Det næstvigtigste tiltag for den miljøbevidste forbruger er at reducere madspild. Her kan man spare omkring 10-20 % af kostens samlede miljøbelastning.

Soy4you er en naturligt kilde til sunde proteiner og kostfibre. Hvis du er vegetar/veganer er Soy4you særlig godt, da det bidrager med proteiner, som ellers hovedsagligt findes i kød (proteiner findes også i mejeriprodukter, æg og fisk). Soy4you kan købes i større supermarkeder, Rema 1000 har det bl.a., og det står ofte sammen med pasta, ris og konserves. Opskriften her er inspireret af en ligende opskrift fra Soy4you’s hjemmeside, som ellers også har andre skønne opskrifter. Jeg har valgt at udelade bechamelsaucen, da jeg ikke synes den er nødvendig i denne lasagne. Samtidig gør det retten nemmere at lave, da der skal laves mindre.

Til 4 personer
150 g Soy4you granulat mørk
1 stort løg
3 gulerødder
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
3 dl bouillon (1 bouillonterning)
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
1 tsk. paprika
1 tsk. karry
1/2 tsk. spidskommen
Salt og peber
10-12 lasagneplader
100 g revet ost

  • Hak løg i tern.
  • Riv gulerødderne på et rivejern.
  • Svits løg og tilsæt efterfølgende gulerødder, tomater, bouillon og krydderier.
  • Lad retten simre i ca. 30 min.
  • Til sidst tilsættes Soy4you og retten simrer videre i ca. 5 min. Ekstra væde kan evt. tilsættes.
  • Smag til.
  • I et lasagnefad lægges skiftevis et lag ”kødsauce” så lasagneplader så “kødsovs” osv.
  • Afslut med et lag “kødsovs” og drys med revet ost.
  • Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 til 30 min.
  • Server en grøn salat hertil.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar