rødbede chokolade

Rødbedekage med mørk chokolade

Dette er en seriøs chokoladekage med power i. Anvender du god mørk chokolade med 70 % kakao, så får du også en superlækker kage med smag af god chokolade. Gulerodskage er altid et hit, men du kan også med fordel bruge fintrevet rødbede i dine kager – og det hjemmebagte brød. Opskriften her er med inspiration fra Ditte Ingemann og hendes blog The Food Club.

1 springform, 22 cm (6-8 personer)

Dej
200 g mørk chokolade (gerne 70 %)
3 æg
1 dl neutral olie, fx solsikkeolie
1,5 dl sukker
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
140 g hvedemel
25 g kakaopulver
200 g fintrevet rødbede

Glasur
Ca. 150 g flormelis
Saft fra rødbederne

  • Smelt chokoladen i en gryde eller over et vandbad – lad den køle af.
  • Pisk æg, olie, sukker og vanille godt sammen med en håndmikser.
  • Rør bagepulver, hvedemel og kakaopulver i dejen.
  • Vend chokolade og revet rødbede (pres den overskydende væske fra rødbederne og brug dette til glasuren) i dejen.
  • Fordel dejen i en springform, 22 cm.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter, eller til den er gennembagt.
  • Rør flormelis og rødbedesaft sammen til en tyk og skinnende glasur
  • Når kagen er helt kold, kan den dekoreres med glasur eller bare serveres uden.
  • Server gerne flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til kagen.
Print Friendly

Skriv et svar