Rabarbermuffins

Rabarber er i sæson fra april til oktober. Ernæringsmæssigt bidrager de med en del C-vitamin, kalium og kalcium. Rabarber opbevares i køleskabet i en pose og kan holde sig et par uger. De grønne blade på rabarber kan ikke spises, så disse kasseres. Den sødeste del på rabarber er den nederste del, så den skal du ikke skære af, men blot rense forsigtigt. Jeg anvender ofte en grundopskrift på muffins og tilsætter så de ingredienser, som jeg vil have som smagsgivere. I dette tilfælde rabarber. De små rabarberstykker er fantastiske i disse muffins, da de giver en skøn syrlig smag til den søde muffin. Du kan med fordel også tilsætte lidt hakket mørk chokolade til opskriften. Det bidrager nemlig med lidt bitterhed som klær smagskombinationen godt.

12 stk. muffins
Ekstra:

3 dl fintsnittet rabarber (ca. 3-4 stængler)

Grundopskrift:
Tørt:

4 dl mel
1 dl havregryn
1 knivspids salt
2 tsk. bagepulver

Vådt:
2,5 dl yoghurt, A38, ymer eller vand
1 dl olie/smeltet smør
2 dl sukker
1 tsk. citronsaft
1 æg

  • Skær rabarberne i små tern.
  • Bland de tørre ingredienser.
  • Bland de våde ingredienser.
  • Bland de tørre ingredienser med de våde og tilsæt rabarber.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme.
  • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den sædvanlige strikkepindetest gælder også her.
  • Køles ca. 20 min inden de tages ud af formen. Lad dem så yderlig afkøle med bunden i vejret, indtil den ikke klistrer mere.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar