Rabarbertærte med ingefær og marcipan

Her er en skøn opskrift på en dejlig forårs- og sommertærte, som kan nydes på terrassen med en god kop kaffe eller te. Kagen er uden tilsat smør eller olie, så tærten er en fedtfattig version, hvilket hverken har betydning for smag eller konsistens. Inspirationen til tærten kommer herfra.

Dej:
150 g hvedemel
70 g havregryn
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand eller mælk
30 g frisk ingefær
2 stk. æg
35 g honning

Fyld:
150 g rabarber
45 g marcipan
20 g sukker
40 g mandler

Tilbehør:
Cremefraiche, flødeskum, skyr eller vaniljeis

  • Bland hvedemel, havregryn, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Bland vand (mælk), fintrevet ingefær, æg og honning sammen i en skål.
  • Bland de tørre ingredienser med de våde ingredienser.
  • Dejen er nu blød og fugtigt, hvilket er meningen.
  • Beklæd en tærteform med bagepapir eller smør den godt med smør eller olie.
  • Hæld dejen i formen.
  • Skær rabarber i små fine stykker.
  • Riv marcipanen over tærtebunden.
  • Læg rabarber oven på marcipanen og drys sukker og hakkede mandler over.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 40-50 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar