spinattærte

Spinattærte

En dejlig tærte med smæk på smagen. Tærten er vegansk – men behøver ikke være det. Du kan sagtens bruge hytteost frem for kokosmælk til fyldet, hvis du ikke er til smagen af kokos i din tærte. Derudover kan du også fint tilsætte 1-2 æg til fyldet, hvis du synes det passer til din smag og du tilfældigvis har æg i køleskabet. Tærten er inspireret af bloggen Månebarnet, som laver veganske retter.

Hvad er gærflager?
Gærflager er inaktivt gær og i familie med svampe. De gærflager, som du køber, ligner små hvidgule flager, der minder lidt om havregryn i udseende. Gærflager er rige på protein og B-vitaminer og anvendes ofte af vegetarer og veganere. Det smager lidt af nødder og ost – altså bidrager gærflager med umami til din mad. 2 spiseskeer gærflager indeholder 1 g fedt, 5 g kulhydrat, 4 g fiber og 9 g protein. Gærflager kan med fordel anvendes i retter, hvor du blander æg og grøntsager, det kan være tærtefyld, grøntsagsfrikadeller eller grøntsagsbrød. Det kan også bruges i sovs f.eks. bechamelsovs, hvor smagen af ost fremhæves og gærflager kan også jævne sovsen lidt. Du køber gærflager i Helsekostbutikker, Matas eller på nettet.

Tærtebund:
120 g koldt vand
80 g olie
110 g grahamsmel
180 g hvedemel
4 tsk. havsalt

Spinatfyld:
250 g frossen spinat
3 spsk. gærflager (kan udelades)
2 spsk. citronsaft
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. karry
1-2 fed revet hvidløg
2 dl kokosmælk (eller 200 g hytteost)
Salt og peber
Muskatnød, stødt

  • Start med at lave tærtebunden som skal forbages.
  • Ingredienserne til dejen samles til en ensartet dej, gerne lidt blød og fugtig.
  • Smør et tærtefad (25 cm i diameter) med olie eller smør.
  • Er din dej blød og fugtig kan du mase dejen ned i tærtefadet og fordele dejen rundt i tærtefadet.
  • Du kan også vælge at tilsætte mere mel, og derved rulle din dej ud og tilpasse den til tærtefadet.
  • Prik dejen med en gaffel.
  • Bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 200 grader.
  • I mellemtiden forberedes fyldet.
  • Spinat fra frost kommes i en gryde og steges tør for væske ved middel varme.
  • Tilsæt krydderier og kokosmælk og smag den evt. til med mere citron, salt eller hvidløg.
  • Fordel fyldet i den forbagte tærte.
  • Bag tærten i 25-30 minutter ved 200 grader.
  • Server den med en sprød salat, f.eks salatblade, jordbær og mormordressing.
Print Friendly

Skriv et svar