Billede 07-07-15 20.08.33 - Copy

Jordbærtærte

Med inspiration fra Jane Faerbers kogebog LCHF Brød og kager har jeg udviklet denne jordbærtærte. Min version er ikke LCHF, da jeg har tilsat hvedemel til dejen. Hvis du ønsker en LCHF jordbærtærte kan du udelukkende anvende mandelmel som erstatning for hvedemel. Tærten indeholder ikke marcipan men mandelessens/aroma, som giver en helt fantastisk bund, som minder utrolig meget om en mazarinkage. I bunden er der brugt Sukrin som erstatning for almindelig raffineret sukker. Du kan læse mere om Sukrin her. Du kan sagtens anvende samme mængde almindelig raffineret sukker i opskriften, du får stadigvæk en god tærte med langt mindre sukker end den almindelige jordbærtærte. Derudover er det brugt mørk chokolade til tærten – og ja – der er sådan set sukker i mørk chokolade også, men vælger du en god mørk chokolade med 70-80 % kakao, jo mindre sukker indeholder chokoladen også. Du kan også vælge at købe en sukkerfri chokolade.

1 tærte (8-10 personer)
Bund:
4 æg
2 spsk. sukrin
½ spsk. mandelessens/aroma
½ dl vand
100 g smeltet smør
½ dl mandelmel (blend hele mandler til fint mel)
1,5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. loppefrøskaller (HUSK) – kan udelades
½ tsk. vaniljepulver
100 g mørk chokolade 70-80 %

Vaniljecreme:
250 g mascarpone
2 spsk. sukrin
1 tsk. vaniljepulver

Pynt:
250 g jordbær

  • Pisk æg og Sukrin godt sammen.
  • Tilsæt mandelessens/aroma, vand og smeltet smør i og pisk lidt mere.
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til dejen.
  • Hæld dejen over i et smurt tærtefad (24 cm i diameter) eller beklæd formen med bagepapir.
  • Glat overfladen af dejen ud.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min.
  • Smelt chokoladen og fordel den over den lune bund.
  • Lad tærte køle af i køleskabet til chokoladen er stivnet.
  • Rør mascarpone med Sukrin og vaniljepulver og fordel cremen over den kolde bund.
  • Pynt med skiver af jordbær.
Print Friendly

Skriv et svar