choko appelsin kage

Chokolade- og appelsinkage

At koge hele appelsiner (med skal på) lyder måske lidt mærkeligt. Men det er faktisk helt genialt. Det giver kagen en skøn appelsinsmag og bidrager til at kagen bliver utrolig fugtig og svampet. Inspirationen til denne kage er fra kogebogen Low Carb af Ditte Ingemann. Kagen er både mælkefri og sukkerfri. Hvis du ønsker en glutenfri kage kan du bruge i alt 200 g mandelmel og ikke tilsætte hvedemel. Enten tilsætter du honning eller dadler til kagen for at give sødme. Dette er selvfølgelig også en form for sukker, men det er ikke hvidt raffineret sukker.

8-10 personer
2 økologiske appelsiner
50 g mandler
150 g hvedemel
5 spsk. kakaopulver
5 spsk. honning eller 6-8 bløde dadler uden sten
2 spsk. olie (eller smør/kokosolie)
6 æg
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver

Topping – version 1:
1 dåse kokosmælk (ikke light)
3 spsk. hakkede hasselnødder

Topping – version 2:
1,5 dl piskefløde
150 g friske jordbær

  • Kom de hele appelsiner i en gryde med vand, til de er dækket.
  • Kog dem, til de er møre, ca. 1½ time, og lad dem køle af.
  • Skær appelsinerne over og fjern eventuelle kerner.
  • Kom appelsinerne med skal i en blender, og blend indtil de har konsistens som puré.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til dejen er ensartet.
  • Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm, eller i et smurt tærtefad.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af i formen.
  • Kagen kan holde sig i ca. 2-4 dage på køl, og du kan sagtens fryse kagen.
  • Topping – version 1: Læg kokosmælken på køl i 1 døgn, så den øverste del bliver helt hård.
  • Tag den hårde del over i en skål, og gem resten til fx smoothies, grød, gryderetter eller suppe.
  • Pisk kokosmælken med en håndmikser, indtil den er cremet og blød.
  • Smag evt. cremen til med til honning og fordel cremen over kagen og drys med hakkede hasselnødder.
  • Topping – version 2: Pisk fløden til skum og fordel den over kagen. Pynt med friske jordbær.
Print Friendly

2 tanker om "Chokolade- og appelsinkage"

  1. Laura

    Den ser superlækker ud!😋Den er jeg simpelthen nødsaget til at bage. Bare et lille spørgsmål inden, at jeg begiver mig ud i bageriet.
    Hvordan tror du, at den vil se ud dagen efter? For den skal først bruges i morgen😊

    Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      Hej Laura. Du kan sagtens bage i dag og bruge i morgen – den er også god på dag 2, 3, 4…. opbevar den blot i køleskabet. God bagelyst.

      Svar

Skriv et svar