Kanelknækbrød – glutenfri

Hjemmebagt knækbrød er total nydelse. At tilsætte kanel, så hele huset dyfter helt fortryllende godt – det gør disse knækbrød ekstra gode. Forskning viser også at kanel kan mindske trangen til sødt, så du kan sagtens spise disse kanelknækbrød til eftermiddagskaffen – uden at skulle have kage til!

1 bradepande
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1/2 dl græskarkerner
2 spsk. kokosfiber (hvedemel kan også bruges, hvis disse knækbrød ikke skal være glutenfri)
2 spsk. HUSK/loppefrøskaller (kan udelades)
2 spsk. kokosolie eller smeltet smør
2 dl vand
1 spsk. kanel
1 tsk. honning

  • Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet masse.
  • Fordel massen på 1 stykke bagepapir på køkkenbordet.
  • Læg et stykke bagepapir over og rul dejen tynd med en kagerulle.
  • Fjern det øverste lag bagepapir.
  • Skær firkanter i dejen (med en kniv / pizzahjul) i den størrelse du ønsker.
  • Bages ved 150 grader i ca. 1 time.
  • Hvis du her ikke opnår sprøde knækbrød så gør følgende:
  • Tag knækbrødene ud og skær / bræk stykkerne fra hinanden og fordel dem på en rist.
  • Bag dem nu i yderligere 15-20 min., til de er brune i overfladen.
  • Lad dem afkøle og opbevar dem i lufttæt beholder.
Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Kanelknækbrød – glutenfri"

  1. Katrine Eld Forfatter

    Hej. Nej det kan du ikke. Kokosfibre eller fint kokosmel er affedtet kokosnød, som er lavet til mel. Det har en dejlig sødlig duft og smag og er godt til glutenfri og melfri bagning. Jeg tænker et godt alternativ vil være mandelmel (blend hele mandler til fint mel).

    Svar

Skriv et svar