Muffins med sølvbede og brie

Disse madmuffins er rene lækkerbiskner. Sølvbede er i familie med rødbede og har en mere jordagtig smag end spinat, dog kommer dette ikke til udtryk i disse muffins. Du kan sagtens erstatte bladene fra sølvbede med spinat – brug da 150 g spinat og følg opskriften. Opskriften er fra bogen Spisk grønt hele ugen af Alice Hart.

12 stk.
150 g sølvbede, bladene revet i små stykker og stilke gemt
190 g hvedemel (evt. 90 g grahamsmel og 100 g hvedemel)
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. fintrevet parmesan
1 stort drys revet muskatnød
175 g mælk eller vand
25 g olie
1 æg
75 g brie

  • Hak sølvbedestilkene i små tern og damp dem i 4 minut.
  • Tilsæt bladene og damp yderligere i 1 minut.
  • Hæld blade og stilke i en sigte og si vandet fra / klem vandet fra.
  • Bland mel, bagepulver, parmesan og muskat i en skål.
  • I en anden skål piskes mælk, olie og æg sammen.
  • Kom mælkeblandingen i melblandingen og rør hurtigt rundt.
  • Tilsæt sølvbede og brie og rør rundt.
  • Rør dog ikke for meget i dejen, ellers bliver den for tung.
  • Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
  • Lad dem køle af på en bagerist og nyd dem varme (de er også gode kolde).
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar