Snickerskage – glutenfri

Snickers, chokoladebaren, er den mest solgte chokoladebar i verden. Den blev introduceret i 1929, men blev særligt populær i 1970’erne og 1980’erne. Stadigvæk i dag er chokoladebaren meget populær. Denne snickerskage bruger elementer fra chokoladebaren. Kagen er glutenfri og sukkerfri og meget nem at bage. Opskriften her er oprindeligt fra Julie Bruuns blog.

Bund:
150 g mandler (mandelmel)
100 g friske dadler*
4 æg
2 store spsk. peanutbutter
1 spsk. sukrin, kokossukker elller honning
120 g saltede peanuts

Topping:
100 g mørk chokolade
1-2 spsk. piskefløde (kan udelades)**

  • Blend mandlerne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
  • Tilsæt dadler, æg, peanutbutter og sukrin og blend til massen er ensartet.
  • Hæld det i en form (evt. en lille springform på 20 cm i diameter).
  • Smør formen godt eller bekæld den med bagepapir.
  • Fordel de saltede peanuts over kagen og mas dem let ned i dejen.
  • Bag kagen i ca. 20 minutter ved 200 grader, og lad kagen køle lidt af.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Rør fløden i chokoladen og fordel chokoladen ud over kagen.
  • Lad kagen køle af inden servering.

*Tip: Du kan også bruge tørrede dadler. Læg så dadlerne i vand i ca. 2-3 timer, for at gøre dem endnu mere bløde. Hæld vandet fra og brug dadlerne.
**Tip: Du kan sagtens udelade piskefløden. Formålet med den er at gøre chokoladen blød og nem at skære i. Har du ikke piskefløde i chokoladen, går chokoladen blot i stykker, når du skærer i kagen, og kagen er mere hård i overfladen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar