safe_image (13)

Chokoladepålæg med kidneybønner

Dette er en version af chokoladepålæg (nutella), som er særlig rig på fibre, idet der er kidneybønner i. Konsistensen på den færdige smørepålæg er perfekt cremet til at kunne smøres på brød. Opskriften indeholder skønne sunde råvarer, som alle er med til at gøre denne chokoladepålæg til et rigtigt godt og sundt alternativ til chokoladepålæg på dit brød. Opskriften her er med inspiration fra Urtekrams hjemmeside.

3 dl pålæg
50 g ristede hasselnødder (kan udelades)
10 g mørk chokolade, 70 %
1 dåse kidneybønner (400 g kogte bønner)
10 dadler uden sten
3-4 spsk. kakaopulver
1,5 dl vand
Evt. 1/2 banan (kan udelades)

  • Hak først hasselnødder og chokolade i en foodprocessor eller minihakker, til en grov melet konsistens.
  • Hæld væden fra kidneybønnerne igennem en si og skyl dem med vand.
  • Kom kidneybønnerne i foodprocessoren eller minihakkeren sammen med dadler, kakao og vand og kør det til en ensartet cremet konsistens.
  • Tilsæt banan hvis du ønsker en mere cremet konsistens.
  • Start med 3 spsk. kakao og smag til om der skal mere kakao i.
  • Tilsæt nu de hakkede hasselnødder og chokoladen og kør det forsigtigt i så det stadig bevarer sin konsistens og giver knas.

Holdbarhed: Nutellaen holder sig 1 uge i en lukket beholder i køleskabet.

Print Friendly

Skriv et svar