Ærtemuffins

De fleste har majs eller ærter i fryseren, så her kommer en opskrift, som giver disse grøntsager nyt liv. Nyd disse muffins som mellemmåltid, i madpakken, på picnic, til brunch eller buffet. De muffins som er på billede er fuldkornsmuffins, her er kun anvendt fuldkornsspeltmel. 1 stk. muffins er perfekt til mellemmåltid.

12 muffins
200 g ærter, frosne (eller majs)
3 æg
100 g hytteost, 4,5 %
1 spsk. citronsaft
1 tsk. paprika
1,5 dl vand
Salt og peber
1 tsk. bagepulver
150 g hvedemel eller fuldkorsnspeltmel
40 g havregryn

  • Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem.
  • Pisk æg og hytteost sammen.
  • Tilsæt citronsaft, paprika, vand, salt og peber.
  • Hæld vandet fra ærterne og bland dem i æggemassen.
  • Bland bagepulver med havregryn og hvedemel, og rør det sammen med æggemassen til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar