Billede 14-06-2016 15.22.06

Grovboller med chiafrø

Er du til friskbagte lækre saftige boller på under 1 time? Så er disse boller lige noget for dig. Til opskriften her er der brugt bagepulver som hævemiddel og ikke gær, som normalt bruges til boller. Derfor er det også muligt at lave bollerne så hurtigt som disse, da du ikke skal vente på at bollerne hæver. Saftigheden får bollerne blandt andet fra HUSK og processen med at HUSK står i blød i vand i lidt tid. Derudover er de supersunde og meget populære chiafrø også i bollerne. Chiafrø er rige på omega-3 fedtsyrer og protein. Opskriften er med inspiration fra en ligende opskrift bragt i en reklameavis fra Din Lokale Helsekost. Bollerne kan laves helt glutenfri ved at anvende rismel og/eller boghvedemel i stedet for speltmel.

20 stk.
1 liter lunken vand
30 g loppefrøskaller (HUSK)
200 g hirseflager eller havregryn
50 g solsikkekerner
50 g chiafrø
2 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
200 g speltmel

    • Rør vand og HUSK sammen og lad det stå i ca. 10 min., til det bliver en grødagtig masse.
    • Rør de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.
    • Kom herefter vand på hænderne og form dejen til boller.
    • Denne proces er nemmest hvis hænderne jævnligt fugtes med vand og/eller olie, så dejen ikke hænger fast på hænderne.
    • Læg bollerne på 2 bageplader med bagepapir.
    • Drys evt. med lidt solsikkekerner som pynt.
    • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 35 min.

 

Print Friendly

4 tanker om "Grovboller med chiafrø"

    1. Katrine Eld Forfatter

      Du kan bruge almindeligt hvedemel uden problemer. Hvis de skal være glutenfri kan du bruge boghvedemel eller rismel.

      Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      De kan sagtens fryses. Holdbarheden er ca. 4 dage ved stuetemperatur og 6 mdr. i fryseren.

      Svar

Skriv et svar