Muffins med æble og valnødder

Efterår er ensbetydende med æbler. Disse muffins er utrolig skønne. De er meget saftige, luftige og svampede. Kanel og æble er et velkendt makkerpar, som gang på gang skaber gode smage – også i dette tilfælde.

12 stk.
200 g skrællede æbler
120 g valnødder (andre nødder kan også bruges)
1,5 tsk. kanel
1 spsk. brun farin
100 g smør, blødt
200 g sukker
2 æg
2,5 dl yoghurt, skyr, cremefraiche
260 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt

  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i små tern og sæt dem til side.
  • Hak 3/4 af valnødderne groft og sæt dem til side.
  • Hak 1/4 af valnødderne fint, og bland dem med brun farin og 1/2 tsk. kanel. Denne blanding udgør crumbletopping.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æg og yoghurt.
  • Bland mel, bagepulver, salt og 1 tsk. kanel i en skål.
  • Bland de våde ingredienser med de tørre, og rør de hakkede valnødder og æblestykker i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Drys med crumbletopping på hver muffin.
  • Bages ved 180 grader i ca. 25 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar