Billede 07-10-2015 10.57.04 - Copy

Kikærtebøffer

Falafel er en klassiker og smager fantastisk. Men det kan også være fint at bruge kikærter til bøffer. Denne opskrift er fra bloggen cookitkind.com. Dressingen til kikærtebøfferne er fremragende.

4-6 bøffer
5 dl kogte kikærter (husk at udbløde dem først ellers brug kikærter fra dåse)
1 squash, revet
2 forårsløg, fintsnitttet
3 dl havregryn
Saft af 1 citron
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. paprika
Salt og peber

Mayonnaisedressing:
4 spsk. mayonnaise
2 forårsløg
1 fed hvidløg, presset
½ tsk. citronsaft
Salt og peber

  • Bland kikærter, squash, forårsløg og havregryn.
  • Blend ganske kort til massen er sammenhængende, men stadigvæk med stykker af hele kikærter, så der er lidt tekstur i bøfferne.
  • Hvis du ønskler det kan du også blende det til en helt ensartet masse.
  • Tilsæt citron, mayonnaise, salt og peber og rør det hele sammen.
  • Er massen for tør kan du tilsætte lidt vand eller 1 æg.
  • Steges som bøffer på en varm pande med olie/smør på begge sider til de er gyldne.
  • Du kan evt. også bage bøfferne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
  • Dressingen laves ved at fintsnitte forårsløg og blande med de øvrige ingredienser og smages til.
  • Server kikærterbøfferne med dressingen og en grøn salat og evt. lidt brød.
Print Friendly

Skriv et svar