Kikærtebøffer

Falafel er en klassiker og smager fantastisk. Men det kan også være fint at bruge kikærter til bøffer. Denne opskrift er fra bloggen cookitkind.com. Dressingen til kikærtebøfferne er fremragende.

4-6 bøffer
5 dl kogte kikærter (husk at udbløde dem først ellers brug kikærter fra dåse)
1 squash, revet
2 forårsløg, fintsnitttet
3 dl havregryn
Saft af 1 citron
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. paprika
Salt og peber

Mayonnaisedressing:
4 spsk. mayonnaise
2 forårsløg
1 fed hvidløg, presset
½ tsk. citronsaft
Salt og peber

  • Bland kikærter, squash, forårsløg og havregryn.
  • Blend ganske kort til massen er sammenhængende, men stadigvæk med stykker af hele kikærter, så der er lidt tekstur i bøfferne.
  • Hvis du ønskler det kan du også blende det til en helt ensartet masse.
  • Tilsæt citron, mayonnaise, salt og peber og rør det hele sammen.
  • Er massen for tør kan du tilsætte lidt vand eller 1 æg.
  • Steges som bøffer på en varm pande med olie/smør på begge sider til de er gyldne.
  • Du kan evt. også bage bøfferne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
  • Dressingen laves ved at fintsnitte forårsløg og blande med de øvrige ingredienser og smages til.
  • Server kikærterbøfferne med dressingen og en grøn salat og evt. lidt brød.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar