Billede 06-10-2015 06.06.40 - Copy

Rugbrødslagkage

Trods navnet rugbrødlagkage, har denne lagkage en perfekt balance mellem det sure og det søde. Rugbrød i lagkagebundene bidrager med den mørke farve sammen med kakao. Lagkagen her er ganske nem at lave, og vil være et hit ved fødselsdagsbordet eller blot til kaffen.

1 lagkage
6 æggeblommer
250 g flormelis
125 g revet rugbrød uden kerner (kan evt. også blendes)
2 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
6 æggehvider
100 g mandler, hakkede
1/2 liter piskefløde
150-200 g solbærsyltetøj
50 g mandler (til pynt)
100 g mørk chokolade (til pynt)

  • Pisk æggeblommer med flormelis.
  • Bland kartoffelmel med revet rugbrød, bagepulver, hakkede mandler og kakao. Rør forsigtigt dette i æggeblandingen.
  • Pisk æggehviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Hæld dejen i 1 springform, som er afdækket med bagepapir (eller i 2 springforme, så behøver du ikke flække bundene, men 1 springform er også nemt nok).
  • Bages ved 175 grader i ca. 35 min. midt i ovnen. Den er færdig, når du stikker en kødnål i bunden, og der ikke hænger dej i nålen.
  • Efter bagning afkøles bunden. Har du bagt i 1 springform skal du nu skære bundene på langs med en brødkniv. Afhængig af springformes størrelse kan du få 2 eller 3 bunde. 
  • Bundene kan fryses og bruges en anden dag.
  • Pisk fløden til skum.
  • Fint et fint fad til anretning: Den nederste bund dækkes af et tyndt lag solbærsyltetøj, derpå et lag flødeskum, dernæst næste bund som også får et tyndt lag solbærsyltetøj og tilsidst dækkes det øverste lag af flødeskum.
  • Pynt kagen med hakkede mandler og finthakket chokolade.
Print Friendly

Skriv et svar