Billede 06-09-15 11.48.39

Pasta med blomkål

Retten her stammer fra et tv-program jeg tidligere har set med selveste Jamie Oliver. Normalt bruger jeg et almindeligt blomkålshoved, men som det fremgår af billedet har jeg her brugt et farvet blomkålshoved, hvilket gør retten endnu smukkere at se på. Denne ret er også fantastisk at lave, når du har rester af pasta.

4 personer
1 blomkålshoved
500 g fuldkornspasta, penne eller skruer
250 g cremefraiche
200 g revet ost

Topping:
2-3 spsk. persille
1-2 fed hvidløg
4 skiver brød
1 spsk. olie

  • Del blomkålen i kvarte og kog det sammen med pastaen.
  • Blomkål og pasta drænes (gem lidt kogevand) og kommes i et stort ildfast fad.
  • Tilsæt lidt af kogevandet, cremefraichen og den revne ost og bland det hele sammen i det ildfaste fad.
  • Blend alle ingredienserne til topping og drys detter over retten.
  • Hele herligheden bages i ovnen ved 190 grader i 30 min. til retten har en skøn gylden farve.
  • Pynt med persille og server.
  • Velbekomme.
Print Friendly

Skriv et svar