Gulerodssuppe

Gulerodssuppe med røde linser

Røde linser har et højt indhold af protein og kostfibre. Derudover er de rige på B-vitaminer, og mineralerne kalium, jern, zink og fosfor. Linserne skal altid koges før de kan bruges. De er særligt gode i suppe, da de giver en lækker cremet konsistens og fylde til suppen.

4 personer
1 løg
2 gulerødder
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. karry
1 cm frisk ingefær
200 g røde linser
1 liter bouillon
1,5 dl cremefraiche, 9 % eller kokosmælk (kan udelades)
Salt og peber

  • Hak løg, gulerødder og hvidløg i mindre stykker.
  • Varm olie i en gryde og brun karryen af.
  • Tilsæt løg, gulerødder, ingefær og hvidløg og steg et kort øjeblik.
  • Skyl linserne og tilsæt dem til gryden sammen med bouillon og kog suppen ca. 30 min.
  • Blend suppen til en tyktflydende suppe (tag evt. lidt af væsken fra inden du blender suppen).
  • Tilsæt cremefraiche og varm op. Suppen må ikke koge efter cremefraiche er tilsat, da den ellers skiller.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med nybagt brød eller toast med ost.
Print Friendly

Skriv et svar