Billede 28-04-2016 16.53.09

Småkager med chokolade og valnødder

Alle børn vil med garanti elske disse småkager. Heldigvis er de lette at lave, og de indeholder faktisk en masse gode sager. Det er langt billigere at bage sine egne lækre økologiske småkager frem for at købe økologiske lækre småkager, da disse ofte er dyre. Denne opskrift giver ca. 40 småkager. De kan holde sig i omkring en ug i en lufttæt beholder. Du kan sagtens bruge disse småkager i stedet for flødeboller, når dit skolebarn har fødselsdag. Der er ikke almindeligt hvidt raffineret sukker i disse småkager, men i stedet har jeg anvendt kokossukker. Dette valg er helt op til dig du kan fint bruge almindelig sukker eller endda farin.

40 stk.
2,5 dl hvedemel eller fint speltmel
5 dl havregryn, fin- eller grovvalsede
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
2,5 dl kokossukker (almindelig sukker kan også anvendes)
50 g smør, olie (smagsneutral) eller kokosolie
2 æg
1 dl vand eller mælk
70 g mørk chokolade, 70 %
100 g valnødder

  • Bland mel, havregryn, bagepulver, vaniljepulver og kokossukker sammen i en skål.
  • Tilsæt smeltet fedtstof, æg og vand.
  • Hak chokolade og valnødder groft og tilsæt til dejen.
  • Rør dejmassen sammen.
  • Form små runde kugler af dejen – ca. 1 spsk. store klumper.
  • Det er nemmere at forme dejen til kugler, hvis du fugter dine hænder med vand indimellem.
  • Mas kuglerne flade med håndroden.
  • Bag småkagerne ved 190 grader i ca. 7-10 min.
  • Småkagerne skal være lidt bløde, når man trykker på dem med en finger.
  • Vær derfor opmærksom på, at de ikke bliver bagt for længe.
  • God bagelyst.
Print Friendly

Skriv et svar