Photo 12-10-13 10.34.07

Havregrynskugler med dadler

Her får du en opskrift på havregrynskugler helt uden smør, og dermed uden mættet fedt og uden raffineret hvidt sukker. I stedet er der anvendt dadler som bindemiddel og som sødemiddel. Her er angivet 3 forskellige forslag til smagvarianter til havregrynskuglerne. Du kan selvfølgelig også lave dem neutrale uden at tilsætte smag.

20 stk.
150 g bløde dadler (svesker kan også bruges)
1 dl vand
80 g havregryn, finvalset
20 g kakaopulver

Forslag til smag:
2-3 dråber pebermynteolie (kan købes på apoteket)
1 tsk. revet appelsinskal
2 tsk. kaffepulver udrørt i 1 tsk. vand

Pynt:
60 g kokosmel

  • Dadler og vand blendes sammen til en ensartet masse.
  • Rør havregryn og kakaopulver i dadelmassen.
  • Hvis du ønsker smag til havregrynskuglerne skal det nu tilsættes.
  • Form 20 kugler og vend dem i kokosmel.
  • Opbevar dem i en beholder i køleskabet.
Print Friendly

Skriv et svar