Billede 01-01-2016 11.17.23 - Copy

Tunmousse, deluxe

En gammel klassiker er tunmousse. Det smager skønt til forret. Som en del af en buffet er den også passende og blot som pålæg på brød. Her er en version i en lidt for lækker udgave med piskefløde og mayonnaise.

10 personer
4 dåser tun i vand (ca. 550 g)
5 blade husblas
3 dl piskefløde
Skal og saft fra 1 økologisk citron
1/4-1/2 løg
250 g mayonnaise
1 spsk. tørret dild
Salt og peber

  • Tun fra dåse drænes for vand. Findeles og smuldres i en skål.
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Fløden piskes til let skum.
  • Riv skallen fra citronen og pres saften af den. Tilsæt det til skålen med tun.
  • Hak løg ultrafint eller riv det på et rivejern.
  • Bland alle ingredienserne sammen (undtagen husblas).
  • Vrid husblas for vand og smelt husblas i en lille gryde.
  • Bland først lidt af tunmassen ned i gryden med husblas.
  • Bland herefter den smeltede husblas med tunmassen.
  • Fordel massen i en form foret med film.
  • Lad tunmoussen stå i køleskabet til næste dag eller ca. 3-4 timer.
  • Ved servering kan der pyntes med citronskiver, rejer, tomat, agurk og frisk dild.
Print Friendly

Skriv et svar