Photo 01-10-13 13.42.30

Grønne bønner med sennepsdressing

Her en en skøn version af grønt som tilbehør til aftensmaden. Retten passer godt til svin, kylling, okse og fisk. Har du rester af dette tilbehør, kan du fint bruge det til madpakken dagen efter. Grønne bønner er fantastisk sunde og også billige. Køb dem frosne, så har du altid til det grønne indslag i hverdagen. Til buffet og gæstemad er dette tilbehør også fremragende. Solsikkefrø og græskarkerner kan udskiftes med nødder såsom valnødder eller mandler.

2 personer som tilbehør til aftensmaden eller 1 person til frokost med lidt brød til
300 g grønne bønner
2 spsk. solsikkefrø
2 spsk. græskarkerner

Dressing:
1 tsk. sennep
1 tsk. balsamicoeddike
1/2 tsk. sirup
4 spsk. olie (jordnøddeolie, adokadoolie eller olivenolie)
Salt og peber

  • Blancher de grønne bønner i letsaltet vand i 5 min.
  • Hæld koldt vand over de færdigkogte bønner – derved bevarer de den friske grønne farve.
  • Rist solsikkefrø og græskarkerner på en tør pande til de har fået farve og hopper på panden.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og rør til du har en homogen masse.
  • Bland dressingen med de grønne bønner og pynt med solsikkefrø og græskarkerner.
Print Friendly

Skriv et svar