Billede 28-04-2016 16.49.49

Laks i kokosmælk

Denne fiskeret er et hit hver gang den laves. Børn og voksne er vilde med den – selv de der ikke bryder sig om fisk generelt. Retten kan varieres i det uendelige med hensyn til grøntsagerne, så kast dig ud i retten med de grøntsager du har i køkkenet.

2 personer
250 g gulerødder
1 peberfrugt
1 spsk. olie
2 tsk. karry (karrypasta er også velegnet)
2 fed hvidløg
1/4 løg (kan udelades)
1 squash
1 stor dåse kokosmælk (400 ml)
200 g laksefilet uden skin og ben
Salt og peber
1 tsk. friskrevet ingefær
1/2 tsk. paprika
1/4 tsk. spidskommen

  • Gulerødder skæres i meget små tern og koges halvmøre i ca. 3-4 min.
  • Hæld kogevandet fra og tilsæt olie og karry til gryden med gulerødder og  rør rundt.
  • Tilsæt finthakket hvidløg og løg og steg til løget er blødt, ca. 5 min.
  • Squash skæres i meget små tern og tilsættes til gryden.
  • Tilsæt kokosmælk og kog i 2 min. Tilsæt herefter laksen, skåret i tern (1×1 cm) og kog til laksen er gennemkogt, ca. 3-4 min.
  • Smag til med krydderierne.
  • Server retten som den er eller med ris/bulgur/speltkerner eller brød til.
  • Pynt evt. med lidt persille.
Print Friendly

Skriv et svar