Chokoladecookies – glutenfri

Cookies uden tilsat sukker blot sødet med dadler og tilmed glutenfri – dét lyder sundt!
Du bestemmer selv om du vil have dine cookies glutenfri, ellers kan du fint tilsætte almindeligt hvedemel eller andet mel i stedet for kokosfibermel. Skal dine cookies derimod være glutenfri, så køb glutenfri havregryn.

Ca. 14 stk.
80 g nødder fx mandler, hasselnød, valnød etc.
200 g friske dadler uden sten
1 æg
4 spsk. kokosfibermel
2 spsk. havregryn
50 g mørk chokolade

  • Blend nødderne i en foodprocessor.
  • Tilsæt resten af ingredienserne – undtagen chokoladen – og blend til en ensartet masse.
  • Hak chokoladen og rør den med en ske i dejmassen .
  • Form runde kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Mas kuglerne flade med dine hænder, gør gerne dine hænder lidt våde med vand, sådan at der ikke hænger dej fast på hænderne.
  • Højden på disse cookies må gerne være 1/2-1 cm.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15 min. til de har fået farve.
  • Opbevar dem i en frysepose eller en kagedåse. Du kan også fryse dem.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar