2013-08-19 21.02.58 - Copy

Gulerodstærte uden bund

Denne tærte er meget nem og hurtig at lave, da der ikke skal laves en bund først. Inspirationen til denne tærte kommer herfra.
Du kan tilsætte de krydderier du lyster, der er ingen grænser. Tærten passer godt til noget kød eller som vegetarmad, men til buffeten er den særdeles perfekt.

1 tærte
600 g skrællede gulerødder
60 g havregryn
1 tsk. tørret salvie (kan udelades)
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
2 tsk. bagepulver
5 æg
Pynt: Sorte sesamfrø (almindelige kan også anvendes)

  • Riv gulerødder fint (hurtigst i foodprocessor).
  • Steg dem på en pande med lidt olie.
  • Tilsæt havregryn, salvie, timian, salt og peber. Steg ved medium varme i 5-8 min.
  • Fjern panden fra varmen og tilsæt bagepulver og æggene.
  • Smør en stor tærteform med olie eller oliemargarine og hæld gulerodsblandingen i fadet.
  • Mas fyldet godt på plads og drys med sesamfrø.
  • Bag tærten ved 180 grader i 30-40 min.
  • Pynt med frisk timian og server tærten lun.
  • Tip: Tærten kan også spises kold evt. til rugbrød.
Print Friendly

Skriv et svar