Billede 25-01-2016 17.37.15

Smørepålæg med græskar og hvide bønner

Hummus er altid et hit både som smørepålæg på brød og som dip til grøntsager. Som variation til den sædvanlige hummus er denne smørepålæg med appelsinsmag et godt bud. Børn er vilde med den, særligt fordi den smager af appelsin.

10 personer (mange rugbrødsmadder)
1 kg hvide bønner
1 stort hokkaidogræskar, skrællet og befriet for kerner
1-2 dl vand (ikke bønnevandet)
1/2 dl rapsolie
Skal og saft af 1 økologisk appelsin
Salt og peber

  • De hvide bønner sættes i blød natten over.
  • Næste dag drænes bønnerne og koges i nyt vand i ca. 45 minutter til de er helt møre.
  • Skær hokkaidogræskarret i grove tern, og bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  • Blend bønner og græskar med vand, olie, appelsin, salt og peber i en foodprocessor.
  • Smag til.
  • Opbevar i køleskabet i tætsluttende beholder.
Print Friendly

Skriv et svar