Billede 10-02-2016 17.02.30

Chokoladepålæg med dadler

Alle former for chokolade/kakao som smørepålæg hitter altid. Bare du nævner ordet nutella siger alle “mums”. Denne version er helt uden nødder og med ægte chokolade og smager fuldstændig fremragende.

2-3 dl smørepålæg
250 g dadler, uden sten (friske eller tørrede er velegnede)
10-15 g mørk chokolade, 70 %

  • Start med at hælde kogende vand over dadlerne og lad det stå i mindst 15 min. Gerne 1/2-1 time.
  • Hæld herefter vandet fra dadlerne.
  • Tilsæt chokoladen og hæld en lille smule kogt vand over, så chokoladen smelter.
  • Blend chokolade, dadler og den lille smule vand i en foodprocessor til du har en ensartet masse.
  • Opbevar i køleskabet i tætsluttende beholder, holdbarheden er ca. 1 uge.
Print Friendly

Skriv et svar