Billede 25-04-2016 16.22.37

Rosenkål, avokado og belugalinser

Belugalinser også kaldet sorte linser skal ikke sættes i blød inden kogning, og de bliver heller ikke melet, efter de er kogt. De er fyldt med vitaminer og mineraler og særligt rige på protein. Du kan anvende belugalinser i din salat, men du kan også blande dem med ris, for at få flere proteiner til dine ris.

2 personer
85 g belugalinser (kikærter og andre bønner kan også anvendes)
200 g friske rosenkål
1 avokado

Dressing:
1 spsk. olivenolie
Saft af 1/2 citron
1 spsk. sennep
1 tsk. honning
Salt og peber

  • Skyl linserne og kog dem i ca. 20-25 min.
  • Alle ingredienser til dressingen røres sammen.
  • Dressingen hældes over de kogte lune linser (som er drænet for evt. overskydende vand), så linserne kan suge dressingen.
  • Fjern de yderste blade på rosenkålen.
  • Du kan nu enten snitte rosenkålen fint eller blot pille bladene af en efter en og derved få fine tynde stykker rosenkål.
  • Skær avokadoen i tern.
  • Bland alle ingredienserne sammen til en lækker salat.
  • Velbekomme.
Print Friendly

Skriv et svar